Een Travellerspoint blog

Las cuevas Drach y las cuevas Ham

stalagmieten en stalagtieten

Vrijdag 22 maart zijn we de drakengrotten en de grotten van Ham (niet van Han) gaan bewonderen. De bus vetrok vroeg en onze eerste stop was de parel- en lederfabriek in Manacor. Helaas was dit niet echt een fabriek, maar eerder een gigantische winkel met parels en leder. In de afdeling van het leder verkochten ze verschillende “interessante” lederwaren en andere huiden. Zo verkochten ze er “snake boots”, hoge botten gemaakt van slangenvel… zeer vreemd om aan te raken :s Inne en ik vonden het zo fascinerend dat we er zeker 5 minuten over hebben staan wrijven :) Een ander interessant weetje is wel dat Manacor de geboorteplaats is van niemand minder dan de tennisster Rafael Nadal.

Nadien zijn we verder gereden naar de “grotten van Ham” oftwel “las cuevas Ham”. Hier waren er veel stalagtieten en stalagmieten te bewonderen in een hemelse temperatuur van 18° à 20° C. En met de juiste lichtjes leek het wel op het Land van de Elfen in de Efteling. Ook de uitleg die uit de luidsprekers kwam, werd op een sprookjesachtige manier verteld. In het midden van de grot was er een helderblauw meer waar er een lichtshow werd gehouden, vergezeld door rustgevende muziek van Mozart.

Vervolgens ging de bus verder naar Porto Cristo (dezelfde stop als de Panorama Route), hier mochten we een kwartiertje chillen aan de haven. Het zonnetje scheen, het water was transparant, … en dit alles zorgde voor een prachtig zicht.

Na de lunch was het tijd voor hét hoogtepunt van de dag : de Drakengrotten, beter gekend als “las cuevas Drach” . Dit is één van de grootste attracties van Mallorca. Deze grotten waren nóg mooier en groter dan “las cuaves Ham”. Hier waren er eveneens veel stalagtieten en stalagmieten te bewonderen. Deze grotten werden in de Middeleeuwen gebruikt als “refuge aux attaques des pirates”. Midden in de grot was het grootste ondergrondse meer van Europa te vinden, namelijk het meer van Martell, genoemd naar zijn ontdekker.. Als entertainment kwamen er bootjes met een strijkkwartet tevoorschijn, die zorgden voor rustgevende muziek van Händel, Chopin en Vivaldi. Vergezeld door een magnifieke lichtshow beeld men de zonsopgang uit. Na dit impressionante schouwspel werden we op een bootje naar de overkant gevoerd, vergezeld door 10 bejaarden :s :)

Op de weg terug naar huis zijn we nogmaals gestopt in Manacor, ditmaal om een “fabriek” te bezoeken waar ze o.a. souvenirs verkopen die gemaakt worden van “madera de oil” (oliehout?). Onderweg zijn we tevens de “5 star prison” van Mallorca voorbijgereden. De gevangenen kunnen hier gebruiken maken van verschillende luxueuze faciliteiten zoals een zwembad, een tennisveld, … . Deze gevangenis is zo luxueus dat de Thomas Cook het voor de grap willen aanbieden als alternatief in geval van een overboeking (en volgens veel collega’s komen er veel overboekingen voor in Mallorca).

Na deze interessante, maar vermoeiende, excursiedag zijn we zoals elke dag (gratis) gaan eten bij onze vriend Tolo in hotel Leman. En om de dag af te sluiten nog “algunas cervezas y chupitos” gaan drinken in de Nito’s ;)

HASTA LUEGO

Geplaatst door SylvieWilly 11:51

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reageer als eerste.

Om reacties achter te laten op deze reisblog moet je lid zijn van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint