Een Travellerspoint blog

Like a G6

Mi residencia en Palma : Piso 6, Apartemento G

Het leventje in Palma is gezellig. Dé perfecte stad om idyllisch te verdwalen en tapas te eten op pittoreske plaatsjes. Jammer genoeg moet ik elke dag werken van 9u tot 18u, dus rest er mij helaas niet veel tijd meer om de stad te leren kennen. Want als ik thuiskom rond 18u30 ben ik ka-pot.. Brochures kopiëren is vermoeiender dan ik ooit had kunnen denken.

Vorige week tijdens mijn anderhalve vrije dag ben ik gaan winkelen in het centrum, een echt shoppingparadijs. Ze hebben hier winkels zoals H&M, Zara, Mango, … én uiteraard STRADIVARIUS :D Content dat ik was , heb ik me een beetje (te hard) laten gaan. Laten we zeggen dat ik de komende weken wat zuiniger ga moeten leven. OF NIET, lang leve mijn Erasmusbeurs + een betaalde stage  Na het shoppen zaterdagnamiddag heb ik me in een modern parkje gezet (à la Park Spoor Noord) en heb ik nog genoten van de laatste zonnestralen van de dag. Zondag heb ik eindelijk nog eens kunnen uitslapen, rond de middag heb ik mijn appartement gekuist, een wasje gedaan (jaja mama het is gelukt, ge moogt trots zijn op u dochtertje, ze doet het hier goed) en nadien een boek gaan lezen in een zonnig speeltuintje. Het probleem is dat er hier nogal veel wind is, met als gevolg dat je de zon niet voelt branden. En branden heeft de zon gedaan :s :)

Mijn appartement is veel chiquer dan mijn vorige appartement (foto’s volgen nog op Facebook), helaas is het niet zo dicht bij het centrum gelegen. Maar het ligt wel dichtbij mijn werk (10 minuten met de bus OF 20 minuten te voet), dus moet ik er maar mee leren leven.

Sinds dinsdag (2 april) heb ik een nieuwe roommate genaamd Michele. Michele is een kleine, ze is zélfs kleiner dan mij.. MAAKT DA MEE :o :D En ze is 44 jaar :o “she is twice my age”. Maar ze is een enthousiaste en veel chiller dan Leanne en Daniela (die er nu niet meer zijn), dus ik ben content :D Ze komt van de UK en gaat binnen 2 weken werken in Magaluf. Magaluf is hét feestparadijs voor de Britten en hier is er een seizoen opgenomen van de serie GEORDIE SHORE :) :) . Magaluf is nog erger dan het Duitse Playa de Palma. Gisteren kregen we bijvoorbeeld de eerste klacht (van het seizoen) binnen van een hotel in Magaluf. Hun (Britse) gasten waren té zat. Ze waren zo dronken dat het hotel ervoor vreesde dat het uit de hand ging lopen, dus hebben ze ons gewaarschuwd. De groep had echter een ALL INCLUSIVE, dus heeft Thomas Cook beslist dat het hotel geen alcohol meer mag serveren aan deze groep… Dit voorbeeld is nog niet zo erg, in Magaluf is het blijkbaar de gewoonte dat zatte jongeren aan comazuipen doen, van hun balkon springen (!!), … Wat een opluchting dat ik niet ga moeten werken in Magaluf :)

Voor de rest heb ik nog heel “interessant” werk mogen doen in het hoofdkantoor in Palma. Zo heb ik veel brochures mogen printen en kopiëren, de lay-out mogen verzorgen van de informatieboeken (die in elk hotel liggen), telefoons beantwoorden en doorverbinden, … kortom : ik ga blij zijn als ik eindelijk mag beginnen als reisleidster!!!

Enjoy your (holi)day ;)

Geplaatst door SylvieWilly 11:34

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reageer als eerste.

Om reacties achter te laten op deze reisblog moet je lid zijn van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint