Een Travellerspoint blog

Cala d'Or

Nog eens verhuizen voor de verandering

Eerst en vooral nog wat achtergrondinformatie over Mallorca. Mallorca heeft zijn naam te danken aan de Romeinen. In het Latijn betekent “major” groot / grootste , en oh jawel, Mallorca is het grootste eiland van de Balearen. Het neemt maar liefst 75% van deze eilandengroep in beslag. Voor de rest bestaan de Balearen uit IBIZA, Minorca, Formentera, Cabrera, La Dragonera en verschillende kleine eilandjes.

Mallorca zelf bestaat uit 3 grote delen : “la Serra del Norte”, “de centrale vlakte Es Pla” en “la Serra de Levante”. Dit is een kleinere bergketen in het Zuid-Oosten van het eiland. En in dit prachtige landschap ligt Cala d’Or, mijn woonplaats voor de rest van mijn verblijf in Mallorca.
Cala d’Or is gekend voor zijn mooie zandstranden en kleine inhammen en baaien, genaamd Calas. Deze zijn allemaal natuurlijk en hebben het mooie heldere water met zijn kleurschakeringen. Er zijn verschillende Calas in Cala d’Or (= de Gouden Calas) : Cala Gran, Cala Ferrera, Cala Esmeralda, … . Jammer genoeg is het nu nog iets te koud om kennis te maken met het hemelse Mediterrane water.

Mijn aankomst in Cala d’Or was zeer hartelijk. In de namiddag (zaterdag 13 april) werd ik door Marie (collega – une Française) en Jan (Belgische collega) opgehaald in Palma en hadden we een 1-uur durende rit voor de boeg. Goed aangekomen in mijn appartement met zwembad (!) en nadat ik een beetje was geïnstalleerd kwam Eliane me ophalen om “een hapje te gaan eten”… zoals de Hollanders het zo harstikke enig zeggen. Eliane is mijn Head Rep, zij is verantwoordelijk voor alle Representatives = Reps = Reisleiders/Reisleidster. We zijn gaan eten in het pittoreske restaurantje Diferent, en hoe zou het ook kunnen, het wordt gerund door Nederlanders. Het leuke hieraan is dat wij van Thomas Cook hier korting krijgen. En na een week te vertoeven in Cala d’Or kan ik jullie al zeggen dat ik hier vaste klant ben geworden. Dit is mede te danken door hun Free Wifi, op voorwaarde dat je op Facebook bekend maakt dat je je bevindt in dit restaurant… Als het dat maar is…

De eerste week heb ik overnacht in mijn appartement in de buurt van Cala Ferrera. De eerste dagen werd ik vergezeld door een kat en een waakhond. De waakhond heeft me de schrik van mijn leven bezorgd, want hij zit op een dak en begon altijd heel hard te blaffen als ik voorbijkwam. Gelukkig (?) zat hij op het dak, het gaf me wel het gevoel dat hij op mij ging springen. Het was een grote zwarte hond :s … de meesten onder jullie weten wel dat ik het niet moet hebben van grote honden. . Achja ik heb het overleefd. En na een paar dagen kende hij mij, dus kon hij het blaffen achterwege laten. Maar toen kwam mijn roommate Vivian (collega – een Hollandse die grotendeels in Spanje is opgegroeid) aan en moest hij haar ook gewoon worden, dus begon het weer van begins af aan.

Als introductie heb ik de eerste dagen het dorp Cala d’Or wat verkend, gezocht waar de bushaltes, supermarktjes, leuke winkeltjes, restaurantjes, barretjes, … zijn. Alle huisjes zijn hier in het wit (vooral in het centrum), dus de eerste dagen leek het echt een doolhof, ik werd er wanhopig van. Ook moest ik mijn hotels zoeken. Ik heb een hotelpakket van 11 hotels en zal deze moeten bezoeken met de fiets  Dit wordt handig met mijn chique uniformrok… Voor de rest heb ik nog wat excursies gedaan zoals de “Cuevas del Drache” (2de keer), “Mallorca tussen bergen en zee” (= Eilandrondrit, ook voor de 2de keer), Formentor & Puerto Pollença en “Mallorca à la carte”.

Aan het einde van de week (vrijdag 19 april) zijn we WEERAL verhuisd naar ons nieuw appartement. Dit is heel dicht gelegen bij het centrum, én bevindt zich naast het strand, met name de Cala Gran. Vanuit mijn kamer heb ik een lateraal zeezicht waarbij jammer genoeg de bomen in de weg staan. Ook is er nog een zwembad, maar deze staat nog leeg en ze zijn hem nog aan het repareren. Dus ik vrees dat dit pas volgende zomer af zal zijn, als het op het tempo van de Spanjaarden gaat gebeuren. Het is nu eind april en ik ben al 4 keer verhuisd… vermoeiender dan gedacht, en ik begin het stilletjesaan beu te worden. Ik wil me gaan settelen, mezelf volledig installeren en mijn kamer/appartementje eens deftig inrichten Ik moet wel zeggen dat mijn appartementjes steeds beter en beter worden. En vooral mijn huidige woonplaats is een droomappartement. Echter zoals de heer Marco Borsato het zo mooi zingt “de meeste dromen zijn bedrog”.. jaja, binnenkort gaan we waarschijnlijk weeral moeten verhuizen omdat we er nog een roommate bij gaan krijgen en ons huidig appartement is maar voor 2 personen.. MIMIMIMIMIMIII. … Dus doe AUB allemaal een schietgebedje dat ik geen vijfde keer moet verhuizen!! (Alvast bedankt)

Voor de rest heb ik ook nog kennis gemaakt met mijn collega’s tijdens excursies, op café én tijdens ons eerste avondje uit in Cala Millor. Ons team in Cala d’Or bestaat uit Sander de Team Manager (hij zal mij evalueren), Jenny de Admin (die instaat voor alle administratie, vriendinnetje van Sander), Eliane de Head Rep (die ons klaarstoomt, bijstaat en ervoor zorgt dat Sander ons goed zal evalueren), Brüno den Duitser, Katharina de Duitse, Tanja de Duitse, Jan den Belg, Marie la Française, Rony de Fransman, Toni den Italiaan die in Duitsland is opgegroeid, Vivian mijn Hollandse roommate die in Spanje is opgegroeid en MEZELF :) En binnenkort komt er nog een Duitse en nog wat mensen van de UK bij.

Hasta Luego

Geplaatst door SylvieWilly 12:58

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reageer als eerste.

Om reacties achter te laten op deze reisblog moet je lid zijn van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint